
Αμυγδαλόπαστα (Marzipan)

ΜΑΡΤΖΙΠΑΝ (marzipan) ή αμυγδαλόπαστα χωρίς ζάχαρη και αυγό.
Είναι ένα προϊόν που φτιάχνεται από αλεσμένα αμύγδαλα, ζάχαρη και, όποτε είναι επιθυμητό, χρωστικές και αρωματικές ουσίες. Το χωρίς προσμείξεις μάρτζιπαν οφείλει τη χαρακτηριστική του γεύση στα πικρά αμύγδαλα τα οποία αποτελούν το 4 με 6% κατά βάρος του συνολικού περιεχομένου σε αμύγδαλα.
Προέρχεται από τις γερμανικές πόλεις στην Θάλασσα της Βαλτικής. Ειδικά το Λίμπεκ είναι γνωστό για το Lübeker Marzipan. Το χρησιμοποιούν επίσης κατά πολύ στα σοκολατάκια τους στην Αυστρία καθώς επίσης στις σοκολάτες και στα γλυκά σε Σκανδιναβία, Γερμανία και Ουγγαρία. Σε εμάς είναι το γνωστό μείγμα για τους εργολάβους και το ροδίνι απλά είναι πιο σφιχτό. Η γεύση και το άρωμα του μαρτζιπαν οφείλεται στη βενζαλδεϋδη, η οποία υπάρχει φυσικά στα αμύγδαλα.
Υλικά:
- Περίπου 200 g αμυγδαλόπαστα (θυμάστε την πάστα αμυγδάλου που μας περίσσεψε από το αμυγδαλόγαλα, εγώ χρησιμοποίησα αυτή, γιατί σε αυτή τη σελίδα δεν πετάμε τίποτα!)
- 20 g στέβια
Εκτέλεση:


- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ την αμυγδαλόπαστα για 2 λεπτά μαζί με τη στέβια μέχρι για να γίνει μία μάζα σαν ζυμάρι.
- Επειδή δεν έχουμε χρησιμοποιήσει καθόλου ζάχαρη το μαρτζιπάν μας δε θα είναι τόσο σφιχτό, γι αυτό αν θέλουμε να το δώσουμε εύκολα σχήμα, κόβουμε ένα μικρό κομμάτι διαφανούς μεμβράνης και τοποθετούμε μέσα μία κοφτή κουταλιά της σούπας από το μίγμα μας.
- Στριφογυρίζουμε σφικτά τη μεμβράνη έτσι ώστε να δώσουμε ένα σχήμα από μπαλάκι.
- Τοποθετούμε τις μπαλίτσες από το μαρτζιπάν μας σε μία γιορτινή πιατέλα με έντονο χρώμα, έτσι ώστε να μοιάζουν με χιονομπαλίτσες. Μπορούμε να τις πασπαλίσουμε αν θέλουμε με κανέλα ή μέλι.

Καλή σας όρεξη!


Ένα αβοκάντο την ημέρα την LDL χοληστερόλη πιθανότατα κάνει πέρα!

Αγκαλιά: εύκολη και θαυματουργή κίνηση

12 τάσεις σε τρόφιμα και ποτά για το 2020

Ενδείξεις Φρέσκων Αλιευμάτων

Καρχαρίες και σαλάχια καταλήγουν στο πιάτο μας

Διαφορετικές ποικιλίες ελιάς

Η εικόνα και ο άνθρωπος

ΑΕΡΟΒΙΑ VS ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΑΣΚΗΣΗ

Αποκωδικοποιήθηκε το "DNA" της φέτας, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της!

LEGS & GLUTES WORKOUT (video)

25 τρόφιμα που πρέπει να φάμε μέσα στον Δεκέμβριο

Μαρμελάδα ακτινίδιο χωρίς ζάχαρη με σπόρους chia

Ακτινίδιο

HIIT WORKOUT (video)

ΕΦΕΤ Εντατικοί έλεγχοι στα τρόφιμα λόγω των Χριστουγέννων

Αερόβια άσκηση και Μεταβολισμός

VFUT 2019: Αγκαλιάζοντας τη φύση – Ένας αγώνας επιβίωσης!!!

Κανόνες για αποτροπή της "εξάπλωσης" των μικροβίων

ΕΦΕΤ Ενημέρωση των καταναλωτών για την επιτραπέζια ελιά

Εύκολη, υγιεινή, σπιτική πραλίνα φουντουκιού (nutella) χωρίς ζάχαρη

Φουντούκι

"Οπλο" απέναντι στον καρκίνο... το καρότο

"Βόμβα" θρεπτικών συστατικών... smoothie φρούτων και λαχανικών

Χημικές ουσίες από πλαστικοποιητές και αντικολλητικά τηγάνια στον οργανισμό των Eυρωπαίων

Ένα πολύτιμο δώρο που μας χάρισε η φύση... το μέλι
