Αποκωδικοποιήθηκε το "DNA" της φέτας, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της!

2019-12-21
Ερευνητές του Βιοϊατρικού Ιδρύματος Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (BRFAA) αποκωδικοποίησαν το DNA του αυθεντικού τυριού Φέτα που παράγεται στην Ελλάδα, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της σε μοριακό επίπεδο.

Ο Δρ. Γεώργιος Τσαγκάρης και ο Δρ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος ανέλυσαν διάφορες ποικιλίες Φέτας από όλη την Ελλάδα που φέρουν την ένδειξη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) προσδιορίζοντας τη διατροφική της αξία και τις διατροφικές της ιδιότητες.

Ερευνητές του Βιοϊατρικού Ιδρύματος Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (BRFAA) αποκωδικοποίησαν το DNA του αυθεντικού τυριού Φέτα που παράγεται στην Ελλάδα, ξεκλειδώνοντας τα μυστικά της σε μοριακό επίπεδο.

Ανακάλυψαν ότι όλες οι ποικιλίες της Φέτας Π.Ο.Π. περιέχουν 489 διαφορετικούς τύπους πρωτεϊνών, γνωστές μεταξύ άλλων για τις αντιμικροβιακές τους ιδιότητες και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος. ...

Ακολουθήστε μας στα social media:

Υλοποιήθηκε από τη Webnode
Δημιουργήστε δωρεάν ιστοσελίδα! Αυτή η ιστοσελίδα δημιουργήθηκε με τη Webnode. Δημιουργήστε τη δική σας δωρεάν σήμερα! Ξεκινήστε