
2020-03-21
Φτιάξτε σπιτικό γάλα αμυγδάλου μέσα σε 20min.
Υλικά (για 1 λίτρο γάλα αμυγδάλου):
Εκτέλεση:
1. Στραγγίζουμε τα αμύγδαλα και τα ξεπλένουμε καλά.
2. Τα βάζουμε στο μπλέντερ (μαζί με το μέλι ή τη στέβια) και το νερό και τα χτυπάμε για 2 λεπτά.
3. Σουρώνουμε το μείγμα με λεπτό σουρωτήρι ή με το τούλι μέσα σε ένα σκεύος. Το υγρό που μένει είναι το γάλα αμυγδάλου.
4. Διατηρούμε το «γάλα» αμυγδάλου καλά σκεπασμένο στο ψυγείο για 3-4 ημέρες σε μπουκάλι.
5. Την αμυγδαλόπαστα που μας έχει μείνει μπορούμε να την αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη
και να τη χρησιμοποιήσουμε σε άλλα γλυκάκια π.χ. μπισκότα.
Με τον ίδιο τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε και γάλα από καρύδι, φουντούκι κι άλλους ξηρούς καρπούς.