To κρατάμε την «κακή» χοληστερόλη σε χαμηλά επίπεδα πιθανότατα είναι τόσο απλό όσο το να καταναλώνουμε ένα αβοκάντο την ημέρα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που έχει διεξαχθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια. Συγκεκριμένα, στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nutrition, βρέθηκε ότι η καθημερινή κατανάλωση αβοκάντο βοηθάει...
ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
Διαφορετικές ποικιλίες ελιάς
Μάθετε τα πάντα για τις διαφορετικές ποικιλίες ελιάς
Ο Δρ. Γεώργιος Τσαγκάρης και ο Δρ. Αθανάσιος Αναγνωστόπουλος ανέλυσαν διάφορες ποικιλίες Φέτας από όλη την Ελλάδα που φέρουν την ένδειξη Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) προσδιορίζοντας τη διατροφική της αξία και τις διατροφικές της ιδιότητες.
Ακτινίδιο
Aκτινίδιο, ένα θαυματουργό φρούτο, δυναμίτης βιταμινών
Φουντούκι
Τα φουντούκια είναι ξηροί καρποί με ιδιαίτερη γλυκίζουσα γεύση και πολλά θρεπτικά συστατικά. Είναι τα φρούτα της "σημύδας" ή των δέντρων της οικογένειας των Σημυδοειδών (Betulaceae) .
"Οπλο" απέναντι στον καρκίνο... το καρότο
Ένα καρότο παρέχει περίπου την διπλάσια βιταμίνη Α της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Τα καρότα περιέχουν Β-καροτένιο και Α-καροτένιο. Τα καροτενοειδή μετατρέπονται στον οργασισμό μας σε βιταμίνη Α, η οποία είναι σημαντική για την ανοσολογική λειτουργία, αφού διατηρεί υγιή τα κύτταρα και ενεργοποιεί τα ένζυμα μεταβολισμού καρκινογόνων μεταξύ...
Η πιο εκλεπτυσμένη τροφή της φύσης
Σπόροι Chia
Oι σπόροι chia προέρχονται από το φυτό Salvia hispanica L. και αποτελούσαν βασικό καλλιεργήσιμο φυτό στο Μεξικό και στη Γουατεμάλα. Καλλιεργούνταν ως τρόφιμο από το 3500 π.Χ. και προσφερόταν στους Αζτέκους θεούς σε θρησκευτικές τελετές. Σύμφωνα με βιομηχανικά στοιχεία, η αγορά των σπόρων chia αναμένεται να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια...
Γάλα Αμυγδάλου
Το γάλα αμυγδάλου είναι ένα από τα δημοφιλέστερα φυτικά γάλατα και μπορούμε πλέον να το βρούμε σε όλα τα super markets, αλλά να το φτιάξουμε και μόνοι μας στο σπίτι. Είναι θρεπτικό, καθώς περιέχει βιταμίνες και μέταλλα όπως το μαγνήσιο και σημαντική ποσότητα βιταμίνης Ε (49% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας) με μόλις 39 θερμίδες ανά κούπα.
Παντζάρι
Το παντζάρι είναι βολβοειδές λαχανικό που αναπτύσσεται μέσα στο χώμα. Τρώγεται τόσο ωμό, όσο και βρασμένο. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, νιτρικά άλατα, μαγνήσιο, σίδηρο, κάλιο, νάτριο, φώσφορο, βιταμίνη C, βιταμίνη Β1, Β2, Β5, Β6, φυτικές ίνες και φυτοθρεπτικά συστατικά.